مراقبت از زخم

تومان - تومان

پانسمان های مراقبت از زخم

یکی از راه‌های محافظت از شخص در برابر عفونت و بیماری‌های میکروبی استفاده از پانسمان زخم است. پوست و لایه‌های مختلف آن در واقع به عنوان اولین خط دفاعی بدن در برابر عوامل اسیب رسان و محیطی به شمار می‌آیند. پوست با احاطه کردن سرتاسر بدن به نحو احسن به این وظیفه عمل می‌کند. گاها این خط دفاعی با مشکل مواجه می‌شود و مثل قبل نمی‌تواند به وظیفه محافظتی خود عمل کند. ایجاد خراشیدگی و زخم که باعث آسیب رسیدن به پوست می‌شود و در نتیجه فرد را مستعد بیماری‌های دیگر می‌کند. در چنین شرایطی استفاده از پانسمان زخم ضرورت می‌یابد. در ادامه به بررسی انواع و کاربرد هر یک از آن‌ها می‌پردازیم.

انواع پانسمان زخم

استفاده از پانسمان زخم یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین اقدامات کمک‌های اولیه است؛ که انجام آن به درستی و در مراحل ابتدایی، از بروز بسیاری از عفونت‌ها در مراحل بعدی پیشگیری می‌کند؛ چرا که با بستن زخم و استفاده از این محصول، راه ورودی عوامل محیطی از طریق زخم به داخل بدن مسدود می‌شود.

بر اساس این‌که شدت جراحت در چه حدی است و با چه نوع زخمی سر و کار دارید؛ انواع و اقسام روش درمانی در بازار موجود است. در ادامه به بررسی هر یک و کاربرد آن‌ها می‌پردازیم.

پانسمان پارچه‌ای (نخی)

این محصول رایج‌ترین و پر مصرف‌ترین نوع در بازار است؛ که به دو صورت قرار گیری مستقیم روی زخم یا به عنوان لایه دوم بعد از لایه اول مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این محصول به دو نوع رولی و بسته بندی شده در بازار وجود دارد؛ که شما با مراجعه به وب سایت طب پایتخت می‌توانید به بررسی ویژگی هر یک و سپس خرید آن بپردازید.

پانسمان شفاف

در واقع از یک غشای شفاف ساخته شده است که شفاف بودن این لایه نظارت و بررسی زخم را به مراتب راحت‌تر می‌کند. این زخم به طورر معمول برای زخم‌های پیچیده‌تر که احتمال بروز عوارض جانبی در آن بالاست مورد استفاده قرار می‌گیرد چرا که نسبت به انواع دیگر پانسمان بندآورنده خونریزی، دسترسی به محل آسیب آسان‌تر است.

پانسمان کلاژن

در واقع نوع خاصی از پانسمان بندآورنده خونریزی است که بیشتر برای زخم‌های مزمن با مدت درمان طولانی کاربرد دارد. این محصول، با توجه به ساختار خاصی که دارد به عنوان پوست دوم عمل می‌کند و این امکان را فراهم می‌کند تا سلول‌های جدید در محل زخم رشد کنند و فرایند درمان را تسریع می‌بخشد. این محصول، بیشتر برای زخم‌های جراحی، سوختگی و محل پیوند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پانسمان هیدروژل

نوع خاصی از روش‌های درمانی بستن زخم است که همزمان با عمل جلوگیری از ورود عوامل آسیب رسان به محل زخم، باعث اضافه شدن رطوبت به زخم نیز می‌شود. این عملکرد در زخم‌های خشک و نکروزه که فرایند بهبودی همراه با دردی برای بیمار به همراه دارند بسیار مناسب است. این محصول در طیف وسیعی از زخم‌ها و به خصوص در سوختگی‌های درجه دو و زخم‌های آلوده، مورد استفاده قرار میگیرد.

پانسمان آلژینات

قدرت جذب بسیار بالایی دارد؛ که همین خصوصیت سبب شده، برای زخم‌هایی با ترشحات و خونابه‌های زیاد، انتخاب مناسبی به شمار بیاید. علاوه بر قدرت جذب بالا، این محصول ماده‌ای همچون ژل به محیط زخم نیز اضافه می‌کند؛ که باعث تسریع روند بهبود زخم می‌شود. با توجه به حجم بالای مایعی که توسط این زخم‌ها ترشح می‌شود عوض کردن حداقل دو روز یکبار آن ضرورت دارد. این محصول، اغلب برای زخم‌های وریدی، سوختگی و زخم بستر کاربرد دارد.

پانسمان فوم

یکی از انواع متداول روش‌های بستن و بهبود زخم است؛ که ویژگی‌ها مثبت زیادی برای تسریع روند بهبود دارد؛ از جمله اینکه جاذب رطوبت است و در عین نفوذ پذیری نسبت به بخار آب در مقابل ورود باکتری‌ها مقاومت لازم را دارد. این محصول به دو شکل چسبی و غیر چسبی در بازار موجود است.

خرید پانسمان زخم

برای خرید این محصول و اطلاع از قیمت آن می‌توانید به وب سایت طب پایتخت مراجعه کنید. در وب سایت طب پایتخت انواع و اقسام پانسمان بندآورنده خونریزی و باند موجود است که امکان خرید به صورت آنلاین برای شما فراهم شده است. تضمین کیفیت و اصالت کالا از مواردی است که باعث می‌شود، اطمینان نسبت به خرید آنلاین از این وب سایت افزایش یابد؛ هم‌چنین قابلیت ارسال سریع و خرید به صورت عمده نیز از طریق این وب سایت امکان پذیر است.

عوامل موثر بر قیمت پانسمان زخم

با توجه به گسترده بودن طیف زخم‌ها و روش‌های درمانی برای هر یک از آن‌ها، انواع و اقسام روش درمانی وجود دارد؛ که قیمت آن‌ها با توجه به عوامل زیر متغیر است.

  • نوع محصول
  • سایز محصول
  • کارخانه تولیدی
  • تکنولوژی تولید

شما با مراجعه به وب سایت طب پایتخت می‌توانید؛ قیمت هر یک از محصولات را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهید و سپس اقدام به خرید کنید.

نکات استفاده از پانسمان زخم

با توجه به این‌که این محصول، اولین لایه قرار گرفته بر روی زخم است؛ توجه به نکات استفاده از آن بسیار اهمیت دارد.

  • باید استریل و عاری از هرگونه آلودگی باشد.
  • قبل از بستن، زخم باید از لحاظ خونریزی به دقت بررسی شود.
  • قبل از بستن، تمیز کردن زخم و بافت اطراف آن ضرورت دارد.
  • فردی که اقدام به بستن زخم می‌کند؛ باید حتما دستان خود را با آب و صابون بشوید و در صورت امکان با الکل ضدعفونی کند.
  • انتخاب سایز صحیح محصول، بر حسب نوع زخم اهمیت دارد؛ چرا که باید به طور کامل روی زخم را بپوشاند و همچنین نباید هرگز از کنار آن را بر روی زخم کشید.
  • باید در جایی خشک و به دور از گرما نگه داری شوند.
  • در صورتی که بعد از بستن زخم، علائمی همچون خارش یا قرمزی و آلرژیک در فرد مشاهده شد؛ باید حتما به پزشک مراجعه شود.
  • به دلیل ایجاد ترشحات در زخم و همچنین فراهم شدن شرایط مناسب برای رشد انواع باکتری‌ها، عوض کردن هر 48 الی 72 ساعت بر اساس نوع زخم و محل قرارگیری آن ضرورت دارد.
  • استفاده باید طبق نکات دستوری ذکر شده بر روی بسته بندی و دستور پزشک معالج، صورت گیرد.
  • انتخاب نوع درست این محصول یکی از مراحل مهم است؛ که با توجه به عوامل مختلفی از جمله محل قرارگیری زخم، شدت جراحت، میزان خونریزی و ترشحات زخم و... صورت می‌گیرد.