یکی از مهمترین تجهیزات مورد استفاده در پزشکی فشار سنج دیجیتالی است. فشار خون یکی از عوامل مهمی است که تحت تاثیر عوامل مختلفی تغییر میکند و هر تغییر ناگهانی در آن نیاز به توجه دارد. کاهش و افزایش فشار خون میتواند نشان نوعی هشدار اولیه برای بسیاری از بیماریها باشد؛ به همین دلیل، بررسی و اندازه گیری فشار خون توصیه میشود.
در حالت کلی فشار سنجهای دیجیتالی دارای کاف و یک مانیتور هستند که تفاوتهایی جزئی در هر یک از این اجزا سبب تغییر در نوع فشار سنج میشود. انواع و اقسام مختلفی از فشار سنج دیجیتالی در بازار یافت میشود که در ادامه به معرفی و بررسی هریک میپردازیم.
فشار خون یکی از کمیتهای مهم است که اندازه گیری و بررسی آن میتواند فرد را از ابتلا به بسیاری از بیماریها مصون نگه دارد و قبل از شروع شدن مراحل وخیم، اقدامات پیشگیرانه و کند کننده انجام شود. تشخیص اینکه فردی فشار خون بالا دارد با یکبار اندازه گیری در مطب پزشک مشخص نمیشود. ممکن است عوامل مختلفی نظیر انواع غذاها یا داروهای تاثیر گذار بر فشار خون توسط فرد مصرف شده باشند؛ یا اینکه فرد تحت فشار روانی باشد و دچار تپش قلب شده باشد؛ پس صرفا یک عدد نمیتواند تعیین کننده باشد.
اندازه گیری فشار خون در یک بازه زمانی و مقایسه ارقام باهم با توجه به هریک از عوامل موثر در نهایت باعث میشود تصمیم گیری درستی انجام شود. اندازه گیری فشار خون به وسیله این دستگاه نیازی به دانش و مهارت خاصی ندارد و به دلیل آسانی کار با فشار سنجهای دیجیتالی، همه افراد در هر سنی میتوانند از آنها استفاده کنند. در حالت کلی دو نوع فشار سنج دیجیتالی وجود دارد:
در این نوع فشار سنجهای دیجیتالی تنها کاری که فرد باید انجام دهد، بستن کاف به محل درست آن روی بازو است. نحوه کارکرد این دستگاه به این صورت است که دستگاه فشار خون دیجیتالی نوسان های وارد شده به بازوبند که از طریق انقباض و انبساطهای شریان بازو در طی هر ضربان قلب ایجاد میشوند را اندازه گیری کرده و به صورت عددی با واحد میلی متر جیوه بر روی مانیتور نشان میدهد.
فشار سنجهای بازویی دیجیتالی نتایج دقیقتری را به شما میدهند؛ ولی در مقابل، استفاده از فشار سنج مچی راحتتر است و همچنین نتیجه را با سرعت بالاتری در اختیار شما قرار میدهد.
در این نوع فشار سنجها، کاف به دور مچ فرد بسته میشود و اندازه گیری فشار خون از ناحیه مچ و نزدیک به مفصل بین دست و ساعد صورت میگیرد. یکی از مزایایی که فشار سنج مچی نسبت به نمونه بازویی خود دارد کاربرد آن در افرادی با وزن بالاست. در این افراد، به دلیل اینکه کاف فشار سنجهای بازویی دیجیتالی به درستی در موقعیت خود قرار نمیگیرد؛ به طور معمول عدد درستی نیز گزارش نمیشود و در این شرایط توصیه به استفاده از فشار سنج مچی میشود.
فشار سنج یکی از تجهیزات مهم برای تحت نظر گرفتن روند بسیاری از بیماریها است و استفاده از آن تنها محدود به بیمارستانها و مراکز درمانی نمیشود. در منازل افراد به راحتی میتوانند از آن استفاده کنند و فشار خون خود و به خصوص سالمندان را مورد پایش قرار دهند. اگر شما هم قصد خرید فشار سنج دیجیتالی دارید باید قبل از خرید ویژگیهای هر یک را به دقت بررسی کنید. برای بررسی مشخصات و دستیابی به قیمت فشار سنج دیجیتالی میتوانید به وب سایت طب پایتخت مراجعه کنید.
در وب سایت طب پایتخت دسته بندی برای همه محصولات وجود دارد و به راحتی با چند کلیک ساده میتوانید به محصول مورد نظر خود دست یابید. مشخصات هر یک از این محصولات به طور دقیق مشخص شده است که میتوانید به صورتی تکی آنها بررسی کنید یا به صورت مقایسهای چند کالا را باهم مورد بررسی قرار دهید. این کار باعث میشود شما قبل از خرید فشار سنج دیجیتالی امکانات هر یک را بدانید و محصولی مطابق با نیاز خود تهیه کنید.
امکانات این وب سایت تنها محدود به موارد ذکر شده نمیشود؛ شما میتوانید سفارش خود را به صورت آنلاین ثبت کنید؛ که در کوتاه ترین زمان ممکن سفارش شما با قابلیت ارسال سریع به دستتان میرسند. در طب پایتخت، تضمین اصالت و کیفیت نیز برای همه محصولات وجود دارد.
از مهمترین عواملی که بر روی قیمت فشار سنج دیجیتالی تاثیر گذارند؛ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از اقداماتی که باید انجام داد تا خطای انسانی در اندازگیری فشار خون توسط فشار سنج دیجیتالی به حداقل مقدار ممکن برسد:
مزیتی که فشار سنج دیجیتالی برخلاف سایر فشار سنجهای دیگر که قبلا از آنها استفاده میشد، دارد؛ این است که در زمان خیلی کم فشار خون فرد را اندازه گیری میکند و به دلیل اینکه نقش انسان تنها محدود به بستن کاف به دور مچ یا دور بازو است به همین سبب احتمال خطا و اشتباه نیز بسیار پایینتر میآید.
کاف یکی از بخشهای مهم در ساختار هر یک از فشار سنجها است که محل قرار گیری و نحوه بستن آن بسیار مهم است. در حالت کلی کاف برای فشار سنجهای دیجیتالی بازویی باید دو انگشت بالاتر از مفصل بین استخوانهای ساعد و بازو بسته شود و این بسته شدن نیز نه به قدری سفت باشد که به طور کلی به خاطر فشار زیادی که به دست وارد میشود خونرسانی مختل شود و نه به قدری شل بسته شود که فشار به درستی اندازه گیری نشود.
با توجه به فردی که قرار است فشار خون او اندازه گیری شود باید فشار سنج را انتخاب کنید. امروزه فشار سنجهای دیجیتالی مختلفی با اندازه کاف متفاوت، متناسب با سن افراد طراحی شده است.
اگر بعد از گرفتن فشار خون قصد تکرار دوباره دارید یا اینکه میخواهید فشار خون فردی دیگر را اندازگیری کنید؛ بلافاصله اقدام نکنید. باید حدود 2 الی سه دقیقه فاصله بدهید؛ چون در غیر این صورت احتمال خطای اندازه گیری دستگاه بالا میرود.
در زمان اندازه گیری فشار خون فرد باید کاملا بی حرکت باشد و صحبت نکند.
در برخی از انواع فشار سنجهای دیجیتالی قابلیت به خاطر سپردن و حافظه وجود دارد که با استفاده از این قابلیت میتوانید در طی زمان تغییرات فشار خون خود را تحت نظر بگیرید.
همانطور که در قسمت بالا بیان شد، این دستگاه مجهز به کاف و صفحه نمایش دیجیتال است. شما می توانید کاف را به اندازه ی کافی باز کنید و آن را در قسمت بالای آرنج دست راست خود مطابق تصویر 1 ببندید. در این مرحله بعد از اطمینان از اینکه در وضعیت راحتی قرار دارید، دکمه ی روشن شدن صفحه نمایش را می زنید و منتظر میمانید تا کاف به اندازه ی کافی باد شود. به طور معمول این باد شدن تا فشارهای 180 میلی متر جیوه ادامه پیدا می کند و شما فشار زیادی را روی بازویتان حس می کنید. پس از آن از حجم باد کاسته می شود تا جایی که بیشینه و کمینه ی فشار خون شما اندازه گیری شود. بیشتر صفحه نمایشها ضربان قلب را نیز نشان می دهند.
برای آشنایی دقیق تر با روش کار دستگاه می توانید در یوتیوب و آپارات فیلمهای آموزشی کوتاه و مناسبی را پیدا کنید.