فیکساتور لوله تراشه
برای تهویه تنفسی در حین عمل جراحی و بیهوشی بیمار از فیکساتور لوله تراشه استفاده میشود. تنفس و تداوم یافتن عمل دم و بازدم یکی از مهمترین عملکردها در بدن انسان است چون تاثیر مستقیمی روی سایر قسمتهای بدن و به خصوص کارکرد قلب دارد. اکسیژن یکی از نیازهای اساسی بدن انسان است که توسط عمل دم فراهم میشود و در این حین کربن دی اکسید که ماده دفعی سلولها است همزمان با تامین اکسیژن، با آن مبادله میشود.
در حین انجام عمل جراحی بر روی بیمار، و انجام هرگونه بیهوشی بر روی فرد، میزان عمل دم و بازدم کمتر از حالت نرمال میشود و خطر این وجود دارد که راههای تنفسی مسدود شوند. این حالت حتی بعد از اتمام عمل جراحی فرد را درگیر میکند. برای مقابله با این مشکل در حین بیهوشی از فیکساتور لوله تراشه استفاده میشود. در ادامه به معرفی و بررسی انواع و اقسام گوناگون فیکساتورهای لوله تراشه میپردازیم.
انواع فیکساتور لوله تراشه
در گذشته از روش کلاسیک، در حین عمل جراحی برای باز نگه داشتن راههای هوایی استفاده میشد. در روش کلاسیک، چسب ضد حساسیت مورد استفاده قرار میگرفت. ایرادی که این روش داشت شل شدن در حین جراحی بود و بدین ترتیب چسب، کارایی خود را از دست میداد. تعریق بیمار و پایین بودن کیفیت چسب مورد استفاده، از عوامل موثر در تسریع این امر بودند. این چسبهای ضد حساسیت علاوه بر مشکلاتی در حین بیهوشی ممکن بود ایجاد کنند؛ حتی بعد از اتمام عمل جراحی و خارج کردن آن نیز باعث ایجاد مشکلاتی میشد و احتمال آسیب پوستی و پارگی لب را به همراه داشتند.
اصلیترین طبقه بندی که میتوان برای انواع مختلف فیکساتورهای لوله تراشه داشت به صورت زیر است.
1. فیکساتور لوله تراشه ساده
این نوع از فیکساتورها، به عنوان رایج و پرکاربردترین نوع به شمار میآیند؛ که در اغلب عملهای جراحی مورد استفاده قرار میگیرند. ساختار فکیساتورهای ساده متشکل از یک قسمت کشسان است که به دور گردن و سر فرد قرار میگیرد و قسمتی در جلو که محل قرارگیری لوله تراشه است. جنس قسمت کشسان در فیکساتورهای مختلف متغیر است؛ ولی ویژگی مشترک همه در این است که در حین کشسانی مقاومت لازم را نیز دارند تا بتوانند عمل ثابت نگه داشتن لولههای تراشه را به طور کامل انجام دهند.
2. فیکساتور لوله تراشه نوین
این نوع از فیکساتورهای لوله تراشه در واقع طراحی جدیدی محسوب میشوند که از لحاظ عملکرد با نوع ساده تفاوتهایی دارد. این دستگاه ضمن فیکس کردن مکانیکی لوله تراشه، یک سیستم هشدار دهنده دارد که در صورت پایین آمدن سطح اکسیژن خون فعال میشود و با آلارم پرستار را آگاه میکند. نحوه عملکرد این آلارم نشان از اهمیت زمان ساکشن دارد؛ که فعال شدن آن از طریق سنسور پالس اکسیمتری متصل شونده به نرمه گوش یا بینی و گردن صورت میگیرد که از این طریق سطح اشباع اکسیژن خون شریانی را مورد پایش و بررسی قرار میدهد.
کاربرد فیکساتور لوله تراشه
اهمیت دستگاه تنفس و تامین نیاز اکسیژنی بدن بر کسی پوشیده نیست و به حدی بالاست که در حین عملهای جراحی گوناگون یکی از موارد مهم که حتما باید آن را در حین عمل مورد بررسی و پایش قرار دارد به شمار میآید. در حین عملهای جراحی مختلف که معمولا با بیهوشی فرد، همراه میباشند تعداد و حجم تنفسی بیمار را مورد بررسی قرار میدهند؛ که از طریق آن سلامت بیمار در حین عمل بررسی میشود.
برای جلوگیری از مشکلات ناشی از روش کلاسیک، امروزه از لوله تراشه در حین جراحی و بیهوشی استفاده میکنند. استفاده از این محصول برای اطمینان هرچه بیشتر برای ثابت بودن فیکساتور در حین عمل جراحی صورت میگیرد؛ البته باید در حین عمل جراحی از نظر ثابت و عدم جابه جایی این دستگاه توسط پزشک معالج و پرستار بررسی شود.
خرید فیکساتور لوله تراشه
برای خرید فیکساتور لوله تراشه و اطلاع از قیمت آن میتوانید به وب سایت طب پایتخت مراجعه کنید. در وب سایت طب پایتخت انواع و اقسام این محصول به همراه ویژگیها و مشخصات هریک موجود است و امکان خرید به صورت آنلاین، فراهم شده است. تضمین کیفیت و اصالت کالا از مواردی است که باعث میشود، اطمینان نسبت به خرید آنلاین از این وب سایت افزایش یابد؛ همچنین قابلیت ارسال سریع و خرید به صورت عمده نیز از طریق این وب سایت امکان پذیر است.
عوامل موثر بر قیمت فیکساتور لوله تراشه
امروزه با افزایش عملهای جراحی و نیاز روز افزون به تجهیزات پزشکی و بیهوشی تولید و استفاده از فیکساتور لوله تراشه توسعه یافته است و انواع گوناگونی از ان تولید و روانه بازار میشوند. فیکساتورها از لحاظ قیمت باهم تفاوت دارند که در ادامه به بررسی برخی از عوامل تاثیر گذار بر قیمت فیکساتور لوله تراشه میپردازیم.
• انواع فیکساتور
• جنس فیکساتور
• کارخانه و برند تولید کننده
• محصول تولید شده در داخل یا خارج از کشور
• تکنولوژی و طراحیهای نوین در ساخت محصول
نکات استفاده از فیکساتور لوله تراشه
• قرار دادن فیکساتور لوله تراشه حتی برای پزشکان با تجربه و ماهر نیز چالشهایی را به دنبال دارد تا کمترین آسیب به بافتهای اطراف وارد شود؛ بنابراین باید جایگذاری ان توسط فردی ماهر و باتجربه صورت گیرد.
• انتخاب لوله فیکساتور باید با توجه به وضعیت بدنی بیمار صورت گیرد که قطر و طول آن با توجه به فرد متغیر است.
• باید قبل از جایگذاری فیکساتور لوله تراشه، از سلامت قسمتهای مختلف دستگاه اطمینان حاصل شود.
• در صورتی که جایگذاری فیکساتور اشتباه انجام شود و به جای نای در مری قرار گیرد؛ در این صورت باد شدن شکم رخ میدهد.
• باید در حین بستن فیکساتور همه شرایط را در نظر گرفت برای مثال در صورتی که نیاز باشد به سرعت برای احیا این دستگاه را از مریض جدا کرد؛ امکان باز کردن سریع آن نیز فراهم باشد.
• در بستن فیکساتور علاوه بر اینکه ثابت نگه داشتن لوله تراشه مهم است همزمان باید سایر قسمتهای بدن را نیز در نظر گرفت؛ نباید در این حین به گردن و دهان به دلیل سفت بستن فیکساتور آسیبی برسد یا پوست دچار ساییدگی نشود.
سخن پایانی
فیکساتور لوله تراشه در واقع نگهدارنده لوله تنفسی است؛ که برای باز نگه داشتن مسیر تنفسی و کمک به تنفس به طور موقت مورد استفاده قرار میگیرد. شما برای بررسی ویژگیهای انواع مختلف فیکساتورها و قیمت هر یک میتوانید به وب سایت طب پایتخت مراجعه کنید. طب پایتخت امکان خرید آنلاین محصولات با کیفیت و ارسال سریع، در کمترین زمان را فراهم کرده است.