کپسول اکسیژن

تومان - تومان

همه‌چیز درباره کپسول اکسیژن.

همه ما می‌دانیم که تمام اجزای بدن انسان به اکسیژن نیاز دارد. در صورت نبود و یا کمبود اکسیژن، بسیاری از کارکردهای بدن انسان دچار اختلال می‌شود. خیلی وقت‌ها پیش می‌آید که برای جبران این کمبود به عاملی خارجی برای تامین اکسیژن نیاز داریم. رایج‌ترین وسیله‌ای که برای این کار استفاده می‌شود، کپسول اکسیژن است. در ادامه از کاربردها تا قیمت کپسول اکسیژن را برای شما توضیح می‌دهیم.

تفاوت کپسول اکسیژن خانگی، بیمارستانی و صنعتی

شاید تعجب کنید اما بیش از یک نوع کپسول اکسیژن وجود دارد. به علت شیوع ویروس کرونا در سال‌های اخیر، کاربرد پزشکی این کپسول‌ها مورد توجه بیشتری قرار گرفته است به طوری که خیلی‌ها اقدام به خرید کپسول اکسیژن و استفاده خانگی از آن می‌کنند. لازم به ذکر است که نحوه تولید هر دو نوع کپسول طبی و صنعتی به یک شکل و از منابع یکسانی است. تفاوت اصلی در کاربردها و همچنین نحوه استفاده از این دو کپسول است. تفاوت بین کپسول اکسیژن خانگی و بیمارستانی نیز در حجم آن است. کپسول‌هایی که به طور رایج در بیمارستان‌ها استفاده می‌شوند، 40 یا 50 لیتری هستند در صورتی که کپسول‌های اکسیژنی که به مصرف خانگی می‌رسند، عموما 10 لیتری هستند.

کاربرد های کپسول اکسیژن

کپسول اکسیژن طبی برای مشکلات پزشکی مرتبط با بدن انسان استفاده می‌شود؛ مشکلات چشمی، درد سینه، تولید گلبول‌های قرمز، ورم مفاصل، سردرد، عفونت‌های پوستی، شست‌وشوی چشم و گوش، پادزهر برای مسمومیت با فسفر، درمان تهوع و استفراغ و مقابله بسیاری از مشکلات دیگر از جمله کاربردهای این کپسول‌ها هستند. اگر بیماری با مشکلات تنفسی دارید، بهتر است حتما یکی از این کپسول‌ها در خانه خود داشته باشید و همیشه پر و آماده باشد تا در صورت نیاز ضروری خالی نباشد.

 

محتویات کپسول اکسیژن

قبل از خرید کپسول اکسیژن، داشتن اطلاعات درباره محتویات آن الزامیست. محتویات این کپسول عبارت‌اند از کاروتین بتا، مس سولفات، منگنز سولفات، سلنیم، ویتامین آ، ویتامین، ویتامین ای و زینک سولفات.

 

اقدامات احتیاطی

قبل از استفاده از کپسول اکسیژن خانگی، لیست داروهای مصرفی خود را با دکترتان در میان بگذارید. همچنین بهتر است از وضعیت آلرژی‌ها و بیماری‌های ارثی که ممکن است به آن‌ها مستعد باشید، اطمینان پیدا کنید. برخی بیماری‌ها باعث بروز عوارض پس از مصرف کپسول اکسیژن می‌شوند. اگر باردار یا در دوران شیردهی هستید یا قصد بارداری دارید، از این کپسول‌ها استفاده نکنید. اگر مشکلات کلیوی یا کم‌کاری تیروئید دارید نیز از استفاده از کپسول پرهیز کنید. در دوره استفاده از کپسول اکسیژن حتما مایعات زیاده بنوشید. اگر مبتلا به هپاتیت هستید، امکان اوردوز وجود دارد.

 

نحوه تولید اکسیژن

اکسیژن از تقطیر جز به جز هوای مایع تولید می‌شود. اگر به یاد داشته باشید، نقطه جوش اکسیژن مایع از نیتروژن مایع بیشتر است پس در نتیجه اکسیژن در کپسول باقی می‌ماند.

 

سوالات رایج

آیا این درمان، اعتیادآور است؟ مطمئن باشید اگر دارویی پتانسیل ایجاد اعتیاد را داشته باشد، به این راحتی در معرض استفاده قرار نمی‌گیرد و فروش آن توسط دولت غیرقانونی و یا محدود می‌شود.

آیا رانندگی کردن یا انجام کارهای سنگین در طول دوره مصرف، امن است؟ اگر پس از مصرف کپسول اکسیژن احساس گیجی، منگی و سردرد می‌کنید، رانندگی امن نخواهد بود. مصرف دخانیات و مشروبات الکلی در کنار این درمان می‌تواند خطرناک باشد و منجر به پایین آمدن فشار خون شود.

آیا می‌توانم استفاده از این محصول را به طور ناگهانی قطع کنم؟ خیر. مانند تمامی موارد دیگر، قطع ناگهانی درمان، می‌تواند باعث مشکلات پزشکی شود.

 

بخش‌های مختلف

کپسول: محفظه‌ای استوانه‌ای شکل دارای اکسیژن

فشارسنج: بیانگر فشار گاز درون کپسول

شیر تنظیم‌کننده خودکار: وظیفه دارد فشار گاز درون کپسول را قبل از رسیدن به فشارسنج کاهش دهد.

جریان‌سنج: بیانگر میزان اکسیژن مصرفی بر حسب لیتر بر دقیقه.

شیشه آب مقطر: باعث رطوبت بخشیدن به اکسیژن مصرفی می‌شود.

ماسک اکسیژن: دو مسیر بینی و صورت دارد که به کمک آن‌ها اکسیژن به بیمار منتقل می‌شود.

 

شرایط نگهداری

کپسول اکسیژن خانگی را در دمای اتاق نگهداری کنید و از گرما و نور مستقیم دور نگه دارید. یخ‌زدگی محصول می‌تواند خطرناک باشد. محصول را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید. این کپسول‌ها مانند هر محصول دیگری تاریخ انقضا دارد. چند بار استفاده از اکسیژن منقضی‌شده مشکل ی ایجاد نمی‌کند اما تاثیری هم نخواهد داست.

 

قیمت کپسول اکسیژن

اگر قصد خرید این کپسول را دارید بهتر است از قیمت آن هم مطلع شوید. قیمت هر کپسول با حجم آن رابطه مستقیم دارد. قسمت کپسول‌های اکسیژن پنج لیتری چیزی در حدود یک میلیون تومان است. قیمت کپسول‌های اکسیژن ده لیتری ایرانی نیز تقریبا دو برابر می‌شود و قیمت‌گذاری به همین منوال ادامه دارد.